Přeskočit na hlavní obsah
Logo - Remax atrium

Pojištění nemovitosti x Pojištění domácnosti

Co se týče realitního trhu, můžete se setkat s dvěma základními pojištěními a sice s pojištěním nemovitosti a s pojištěním domácnosti.

Do pojištění nemovitosti patří prakticky jen holé zdi, střecha, základová deska, garáž apod, tj. pojišťujete nemovitost jako takovou.

Naopak pod pojištění domácnosti patří veškeré vybavení včetně kuchyňské linky, obkladů v koupelně nebo třeba dřevěné podlahy. Mluvíme tedy o nábytku, elektronice, osobních věcech… Zjednodušeně řečeno vše, co by se z nemovitosti dalo odebrat, spadá pod tuto pojistku. Vše samozřejmě zachycuje konkrétní pojišťovací smlouva. Pojištění nemovitosti a domácnosti jsou tak dvě různá pojištění, které je nejlepší kombinovat. V praxi to bude tak, že vás pojištění vyjde měsíčně na několik desítek korun.

Pojištění se sjednává hlavně pro případ, kdyby vám dům vyhořel. Kromě ohně se hodí pojištění i v případě přírodní katastrofy (např. přímý úder blesku, povodně…).

V případě koupě nemovitosti s financováním hypotékou je pojištění nemovitosti jednou z podmínek. Jinými slovy ani nebudete řešit, jestli nemovitost pojistit, protože to budete mít povinné.

Kam dál?

Chcete si nechat nezávazně nacenit i Vaši nemovitost?
Ozvěte se mi, rád se Vám budu věnovat.

Kontaktujte mě