Přeskočit na hlavní obsah
Logo - Remax atrium

Ohlédnutí za prodejem bytu v Písku v Gregorově ulici.

Jak by řekl snad každý realitní makléř, tuto práci milujeme mimo jiné skrz její rozmanitost. Všechny jednotlivé případy jsou totiž naprosto unikátní, protože za každým z nich stojí určitý příběh, který se samozřejmě do obchodu chtě nechtě promítne. A ne jinak tomu bylo v případě prodeje bytu v Gregorově ulici v Písku. Majitelka na doporučení oslovila naši kancelář, protože se rodina dostala do nepříjemné situace s bankou, kterou bylo nutné neprodleně řešit. Největším nepřítelem se tak stal čas. A protože jsem původem z jižních Čech a v naší kanceláři se ze všech makléřů na tuto část republiky mimo Prahu zaměřuji jako jediný, bylo v podstatě hned jasné, kdo se tohoto případu ujme.

S majitelkou jsme se urychleně sešli, abychom začali plánovat potřebné kroky. Bylo září 2021. Jenomže v tu dobu v bytě žil syn paní prodávající a právě majitelka ještě na nějakou dobu musela odcestovat z ČR. Vše jsme tedy domluvili na počátek října. A tak během pobytu majitelky v zahraničí její syn nemovitost opustil a po jejím návratu domů započaly první větší přípravy. A že jich nebylo málo. Malíři vzali byt útokem, ale nebyli zdaleka jediní. Spolu s nimi se na přípravách podíleli i řemeslníci, kteří kompletně zrenovovali dlažbu položenou na prostorném balkoně. Do toho už se ale stihli přidat i stěhováci, aby odvezli prvních několik várek nábytku a mnoho jiných věcí. Pak už jsme přišli na řadu my s týmem, abychom zapracovali na profesionální prezentaci. Několik hodin jsme tak věnovali natáčení, focení a tvorbě 3D scanu. A netrvalo dlouho a první část prodeje byla za námi. Ta druhá a o to více důležitá měla vypuknout velice brzy.

21.10.2021 šla nemovitost do světa. Nejenom, že byla vyvěšena na realitní servery, ale nedílnou podporu propagace představovaly i sociální sítě. V době digitálního marketingu totiž znamenají velice účinný prodejní nástroj. Placená reklama na Facebooku a Instagramu se tak zapříčinila o to, aby inzerci vidělo několik desítek tisíc potenciálních kupujících. Prohlídkové dny byly naplánované na 4.11. a 5.11.2021 a než se uskutečnily, aktivně jsem komunikoval se všemi zájemci, abych jim poskytl co nejvíc informací ještě před prohlídkami, abychom se během nich už mohli maximálně věnovat nemovitosti jako takové.

Požadovanou kupní cenu jsme nastavili na 7.500.000,- Kč. Bylo proto nutné vyzdvihnout veškeré přednosti nemovitosti, kterých bylo naštěstí mnoho. Jmenovitě jde o poměrně novou budovu (rok kolaudace byl 2011), ke slunnému bytu patří tři krytá garážová stání a byt se v podstatě nachází v srdci historického města s bohatou občanskou vybaveností a s unikátním výhledem na píseckou věž. Příprava a investice do propagace se však v konečném důsledku opravdu vyplatily. K nemovitosti se přijelo podívat šest zájemců. Každý z nich měl dostatek času si byt s veškerým příslušenstvím prohlédnout a pokochat se všemi přednostmi. Všichni si poté vzali několik dní na rozmyšlenou, aby následně podali své nabídky. A té nejlepší jsme se brzy dočkali. Vzhledem k tomu, že tentokrát nehrála roli pouze cena, ale i způsob financování a tím pádem rychlost prodeje, nejlepší nabídkou se stala požadovaná kupní cena a platba v hotovosti. Kdyby to jen bylo možné, byt bych prodal všem, ale tak tomu bohužel nikdy nebude. Všichni zájemci se nicméně dozvěděli finální rozhodnutí a my jsme se následně spolu s vybraným kupujícím přesunuli k právním záležitostem. A to byla teprve rychlost!

10.11.2021 došlo k podpisu rezervační smlouvy (jinými slovy dohodě o složení blokovacího depozita). Kupující samozřejmě uhradil rezervační poplatek a už 18.11.2021 se všichni zúčastnění sešli u naší skvělé spolupracující advokátky Hany Grinacové na Arbesově náměstí v Praze, aby bylo vše stvrzeno podpisem kupní smlouvy. Následovalo podání návrhu na katastr, přečkání ochranné lhůty a 15.12.2021 už byl díky rychlosti píseckého katastru převod na nového nabyvatele dovršen. Prodávající si tak mohla konečně oddychnout, protože stihla srovnat veškeré záležitosti se svou bankou, která jí poskytla lhůtu do konce kalendářního roku.

A závěr? Všichni byli naprosto spokojení. Majitelka proto, že se podařilo vyřešit onu nepříjemnost a byt prodat dráž, než očekávala. Byla totiž připravena v případě nouze o ceně i jednat. Kupující byli nadšení, protože se jim podařilo koupit nádherný byt pro svou dceru. Proto se i předání nemovitosti naplánované na 20.12.2021 neslo v opravdu přátelském duchu, pozitivní náladě a s úsměvy na tvářích všech, jak je vidět na doložené fotografii. A já za sebe mohu naprosto upřímně říct, že to byl jeden z těch nejkrásnějších a nejčistších případů, které jsem kdy úspěšně dovedl do zdárného konce. Kéž by byly takové úplně všechny!

Kam dál?

Chcete si nechat nezávazně nacenit i Vaši nemovitost?
Ozvěte se mi, rád se Vám budu věnovat.

Kontaktujte mě